Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 

Talent – prirojen ali pridobljen?

Talent – prirojen ali pridobljen?

18.02.2016

Peter Prevc, naraven talent ali človek, ki trdo dela? Je njegov glavni talent konstrukcija njegovega telesa, izjemna koncentracija ali izjemna motivacija? Se morda z njim trener bolj ukvarja kot z drugimi ali je on tisti, ki ga zna bolje poslušati? Človek z velikim srcem ali tisti, ki zna najbolje poskrbeti zase in za svoje potrebe? Je skrivnost v veri ali samozavesti? Ali pa preprosto posebna kombinacija pravih stvari? Za Petro Majdič je nekdo dejal, da je bila nerodna in morda ne največji športni talent. Dosegla je izjemne rezultate. Zakaj? Ker se ni ozirala na druge, ampak je ugotovila, da je njena volja nepremagljiva, da lahko trenira in vztraja dlje in bolj kot njene tekmice. Je to talent? Je bil to njen poseben talent? Tina Maze je začela dosegati izjemne rezultate, ko je pričela sodelovati z Massijem. Je on odkril njen talent, preprosto verjel vanjo ali zgolj vedel kaj potrebuje, da bo njen talent zablestel? Kaj je skrivnost njenega uspeha? Kateri dejavniki so najbolj prispevali k njeni izjemnim rezultatom?

Tudi ko govorimo o talentih na drugih področjih, se sprašujemo podobno. Kako prepoznamo talente v prodaji, vodenju, na strokovnih delovnih mestih? Kaj naj iščemo, merimo, razvijamo? Kaj so ključne lastnosti talentiranega prodajalca? Kaj so ključne lastnosti dobrega vodje? Kaj so ključne lastnosti strokovnjaka IT? Kaj so temeljne naravne lastnosti, ki jih morajo imeti, katere sposobnosti in veščine pa lahko razvijemo?

Odgovore in razloge vam bo podala Jana Šušteršič  univ. dipl. psihologinja in specialistka za ravnanje s kadri na Centru za poslovno usposabljanje CPU v petek, 4.3.2016 med 9h in 12h.

Več o programu in prijavah na GZS – Center za poslovno usposabljanje.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.