Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 

5 trikov do višje produktivnosti

5 trikov do višje produktivnosti

04.12.2017

Na delovnem mestu nas pri delu lahko velikokrat zmotijo zunanji dejavniki. Povrnitev pozornosti nazaj na nalogo nam lahko vzame kar nekaj časa. Da bi bili pri tem čim bolj uspešnejši, smo poiskali pet enostavnih trikov, ki pomagajo pri boljši osredotočenosti ter nam tako omogočajo višjo produktivnost.

Izklopljen telefon poviša produktivnost na delovnem mestu

Na delovnem mestu je lahko telefon precej velik moteči dejavnik. Pošiljamo zasebna sporočila, preverjamo družabna omrežja itd. Telefon je lahko na delovnem mestu seveda tudi nujen, ker preko njega npr. opravljamo službene klice. V tem primeru je pomembno, da svoje zasebne stvari omejimo in jih prestavimo na čas, ko imamo odmor.

Šport za večjo produktivnost zaposlenih 

Redna telesna aktivnost vpliva pozitivno na zdravje, počutje, miselne sposobnosti itd. Poiščimo si šport, ki nam ustreza in se ga udejstvujmo. Telesno aktivni smo lahko tudi na delovnem mestu. Vzemimo si kdaj pet minut časa in se nekoliko razgibamo. Lahko naredimo nekaj čisto preprostih vaj, da si poženemo kri po žilah.

Zdravi prigrizki povišajo nivo produktivnosti

V skupni kuhinji v službi ali na delovni mizi se velikokrat raznorazni prigrizki. Najbolje je, če imamo na zalogi mandlje in temno čokolado. Tako poskrbimo, da smo bolj zdravi, imamo več energije in boljše delovanje naših kognitivnih funkcij npr. spomin.

Ustrezna mera spanca poviša produktivnost zaposlenih

Pri spancu je pomembno, da se zavedamo, da moramo poiskati ravno pravšnjo mero. Premalo ali preveč spanja slabo vpliva na počutje. Priporočena mera za odrasle je 8 ur.

Seznam opravil za večjo produktivnost na delovnem mestu

S seznamom opravil si zabeležimo naloge. Zapišemo si lahko tudi pomembno in čas, do katerega mora biti naloga narejena ter si na ta način lažje organiziramo dan. Ko določeno nalogo opravimo, si označimo, kar nam lahko da motivacijo za naprej ter nam omogoča lažji pregled dela.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.