Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 

Sistem nagrajevanja zaposlenih

Sistem nagrajevanja zaposlenih

11.12.2017

Sistem za nagrajevanje podjetju pomaga ohranjati pravičnost in poštenost v delovnem kolektivu, privlači nov, usposobljen kader, motivira zaposlene itd. Zaposleni se bodo pri opravljanju svojega dela pripravljeni bolj potruditi, če vedo, da imajo pri svojem delu možnost biti nagrajeni. Prav tako bodo bolj pripravljeni pridobivati nova znanja in razvijati svoje sposobnosti. Nagrade so lahko denarne ali nedenarne npr. priznanje, obisk konference. Cilji in naloge v podjetju morajo biti razumljivo in jasno definirani, saj tako zaposleni lažje razumejo ter opravljajo svoje delo.

V nadaljevanju predstavljamo več različnih sistemov za nagrajevanje zaposlenih. Pomembno je, da ima vsako podjetje sistem nagrajevanja prilagojen svojem okolju in svojim ciljem.

Nagrajevanje zaposlenih po času

Zaposleni dobi nagrado, kadar preživi na delovnem mestu več delovnih ur kot je predvideno. Ta sistem ne spodbuja uspešnega dela, je pa lahko uporaben npr. pri delovnih mestih, ki so povezana z visoko odgovornostjo.

Nagrajevanje zaposlenih po normi

Pri tem sistemu zaposleni dobi nagrado glede na količino rezultatov, ki so vnaprej določeni za vsako delovno mesto posebej. Zaposleni lahko pri tem sistemu postane izčrpan ali pa se zniža kvaliteta dela.

Nagrajevanje zaposlenih po skupnem ekonomskem učinku

Nagrada je odvisna od skupnega rezultata dela vseh zaposlenih, pri čemer si zaposleni razdelijo dobiček. Ta sistem spodbuja kvaliteto, kvantiteto, sodelovanje itd. Se pa težje opredeli vlogo posameznika in upravičenost posameznika do nagrade.

Za več informacij o prilagajanju sistema nagrajevanja posameznem podjetju nas kontaktirajte tukaj.

Kako vzpostaviti sistem nagrajevanja zaposlenih v organizaciji

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.