Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 

Vpliv na delovnem mestu – kako ga povečamo?

Vpliv na delovnem mestu – kako ga povečamo?

26.02.2018

Da smo v organizaciji učinkoviti, moramo med drugim znati tudi vplivati na druge zaposlene. Pomembno je, da s svojimi idejami navdušimo sodelavce ter jih motiviramo, da nas podprejo. Kako torej povečati svoj vpliv na delovnem mestu?

Odnosi s sodelavci

Pomembno je, da imamo s sodelavci dobre odnose. Dokazano je namreč, da nas ljudje velikokrat podprejo, ker smo jim všeč kot oseba. Če se torej dobro razumemo, bodo sodelavci sigurno prisluhnili našim idejam.

Spoštovanje mnenja drugih

Da nam drugi res prisluhnejo, moramo poskrbeti, da tudi mi sami prisluhnemo drugim ter spoštujemo njihova mnenja. Poskusimo se pogovorjati čim manj preko telefonov in drugih sredstev ter čim več v živo. Pojdite do sodelavcev in se pozanimajte o njihovih perspektivah ter jih vprašajte za kak nasvet.

Telesna drža

Pri podajanju besednega sporočila je zelo pomembno, kaj sporočamo s telesno držo. Pokončna drža, brez sključenih ramen, nam daje bolj samozavesten videz. S sključeno držo dosežemo nasproten učinek.

Razvijanje strokovnosti

Če želimo povečati svoj vpliv, se moramo biti pripravljeni tudi samoiniciativno izobraževati na svojem področju. Bolj kot nas drugi zaznavajo kot strokovanjaka na svojem področju, bolj bodo upoštevali naše mnenje.

Uporaba “mi” namesto “jaz”

Kadar želimo druge navdušiti nad našo idejo, je pomembno, da vemo, kaj bo ta ideja oz. sprememba doprinesla njim. Če uporabljamo besedo “mi” namesto “jaz”, bomo dosegli, da bodo sogovorniki, razmišljali o celotni organizaciji ter ne bodo mislili, da želimo nekaj doseči zgolj zaradi naših individualnih interesov.

Potrebno se je zavedati, da se spremembe ne zgodijo čez noč. Z vajo lahko stvari postopoma razvijamo ter tako sčasoma dosežemo večji vpliv na delovnem mestu. Naše ideje, ki jih želimo uveljaviti, morajo koristiti celotni organizaciji ter ne samo nam samim.

Vpliv na delovnem mestu in učinkovitost

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.