Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 

Kako proaktivno iskati službo?

Kako proaktivno iskati službo?

04.06.2018

Trg delovne sile se nenehno spreminja. Hkrati se spreminjajo tudi načini ponujanja in iskanja zaposlitev. Pot do zaposlitve, še posebej prve, je pogosto izziv. Kako si olajšati to pot, si lahko preberete v nadaljevanju.

Veliko podjetij ne išče novih zaposlenih samo preko klasičnih razpisov, ampak vse bolj pogosto iščejo na alternativne načine – s pomočjo priporočil predhodnih delodajalcev, preko spletnih strani kot je npr. LinkedIn, preko osebnih poznanstev. Zaradi tega je potrebno, da znamo poiskati nove poti do bodočih delodajalcev. Na tej poti je proaktivnost ključnega pomena. Poleg tega je seveda potrebno biti in ostati motiviran, vztrajen in hkrati potrpežljiv.

Kako iskanje zaposlitve prevzeti v svoje roke?

  • Pot iskanja sanjske službe je lahko naporna in ko iščemo službo je dobro, da poiščemo več podjetij v katerih bi se radi zaposlili. Čeprav je to nekoliko zahtevna pot, je tudi bolj obetavna, saj smo sami v boljši poziciji, ko lahko izbiramo med različnimi podjetji oz. delodajalci.
  • Informirajte se o podjetju. Predstavite svoje specifične kvalifikacije. Poglejte s katerimi izzivi se podjetje spoprijema in razmislite, če imate kakšna specifična znanja ali veščine s katerimi bi lahko podprli rast in razvoj podjetja.
  • Naj bo vaš življenjepis poseben. Kako to narediti? Na primer, namesto liste vaših znanj, veščin in izkušenj, lahko oblikujete življenjepis, ki predstavlja vašo zgodbo. Poskusite na ustvarjalen način izpostaviti tista znanja, veščine in izkušnje, ki so ključne za določeno delovno mesto. Na ta način si bo delodajalec verjetno lažje oblikoval sliko o vas. Priporočljivo je, da tudi na LinkedIn-u oblikujete kratek povzetek, ki predstavlja kdo ste.
  • Pomembno je, da smo dobro pripravljeni na intervju. Popolna priprava je bistvena, vendar je tudi časovno zamudna. Če se moramo pripraviti za več intervjujev, se zlahka počutimo preplavljene. Po drugi strani je to ključna stvar, ki nam bo verjetno povečala verjetnost za pridobitev sanjske službe. Ne pozabite razmisliti o svojih pričakovanjih in se o tem pogovoriti z bodočim delodajalcem. Na ta način boste hitreje ugotovili, če je delovno mesto res primerno za vas in obratno.

K procesu iskanja zaposlitve je potrebno pristopati proaktivno, saj to ni nekaj, kaj se nam dogaja. Prebrani nasveti vam ne bodo dali vsemogočnosti, vendar so lahko vodilo pri aktivnem iskanju nove službe.

Srečno!

Vir:

themuse

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.