Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 

#tukajzate – Kompetenca in partnerji z nižjimi stroški storitev pomagajo iskalcem zaposlitve

#tukajzate – Kompetenca in partnerji z nižjimi stroški storitev pomagajo iskalcem zaposlitve

04.02.2021

#tukajzate – Kompetenca in partnerji z brezplačnimi in nižjimi stroški storitev pomagajo iskalcem zaposlitve


Trenutno je na Zavodu RS za zaposlovanje registriranih več kot 91 tisoč iskalcev zaposlitve. Brez rednega mesečnega dohodka je vsako znižanje rednih stroškov dobrodošlo, čemur so prisluhnili partnerji projekta #tukajzate – bob, WIZ in Kompetenca – ki bodo s popustom na izbrane storitve in drugimi pristopi pomagali aktivnim iskalcem zaposlitve.

Projekt #tukajzate je nastal na pobudo ponudnika mobilnih storitev bob, z njim pa želimo pomagati iskalcem zaposlitve pri znižanju njihovih osebnih stroškov, ki jih v času iskanja zaposlitve ne morejo odložiti, ter ponuditi dodatne ugodnosti, ki bodo aktivne iskalce zaposlitve podprle na njihovi poti. Partnerji Kompetenca, bob, WIZ, banka Sparkasse in medijska hiša Delo vsak na svojem področju ponujajo posebne pakete #tukajzate, ki so veljavni do 31.5.2021, izkoristijo pa jih lahko vsi iskalci zaposlitve s potrdilom o prijavi na Zavod RS za zaposlovanje, ki ni starejše od 30 dni.

• Naše podjetje v sklopu tega projekta ponuja sklop brezplačnih delavnic, 60 % znižano karierno svetovanje in 60 % znižano psihološko svetovanje.
• Ponudnik mobilnih storitev bob ponuja 60 % znižanje osnovne mesečne naročnine,
• partner WIZ pa ponuja 60 % znižanje stroškov avtomobilskega zavarovanja WIZ Avto.
Partner banka Sparkasse obstoječim komitentom ponuja 6 mesecev brezplačnega vodenja bančnega računa.

Potrdilo o statusu iskalca zaposlitve je mogoče pridobiti na Zavodu RS za zaposlovanje. Vsi zainteresirani brezposelni, ki želijo koristiti ponudbe projekta #tukajzate, se obrnejo na Zavod RS za zaposlovanje, ki jim bo izdal potrdilo o prijavi v evidenci brezposelnih, s katerim lahko uveljavljajo vse ponudbe znotraj projekta. Potrdilo lahko brezposelni iskalci zaposlitve naročijo preko portala PoiščiDelo.si in ga prejmejo v roku treh delovnih dni na naslov stalnega prebivališča.

Če bi tudi vi želeli postati partner projekta #tukajzate in vaše storitve po dostopnejši ceni ponuditi iskalcem zaposlitve, nas kontaktirajte na tukajzate@bob.si.

SKLOP BREZPLAČNIH DELAVNIC

Cilj delavnic je opolnomočiti posameznike z novimi informacijami in veščinami, ki jim bodo pomagale pri iskanju zaposlitve. Posamezna delavnica bo trajala 1 pedagoško uro (45 minut), pri čemer bo zadnjih 10 – 15 minut namenjenih odgovarjanju konkretnim vprašanjem udeležencev.

Predvideni termini delavnic:

• Iskanje dela v času COVID – 19:
17.2.2021 ob 10:00 do 10:45.

• Življenjepis in motivacijsko pismo:
17.3.2021 ob 10:00 do 10:45.

• Selekcijski postopki – Kaj pričakovati?:
31.3.2021 ob 09:00 do 09:45.

Zakaj in kako uporabljati LinkedIN:
21.4.2021 ob 10:00 do 10:45.

Kako razvijati osebno blagovno znamko?
19.5.2021 ob 09:00 do 09:45.

Iskanje dela v času COVID-19

Predvidena vsebina:
• Kako se kot iskalec zaposlitve najbolj ustrezno pripraviti na iskanje zaposlitve?
• Kateri so konkretni kanali in aktivnosti pri iskanju zaposlitve?
• Kako se spoprijemati s strahom in negotovostjo, ki se pojavljajo ob iskanju zaposlitve?
• Kakšne so spremembe iskanja zaposlitve v času COVID-19?

Življenjepis in motivacijsko pismo

Predvidena vsebina:
• Kaj je zares pomembno pri oblikovanju življenjepisa in motivacijskega pisma?
• Kako izpostaviti svoje talente?
• V katerih programih lahko oblikujemo življenjepis?
• Katere so ključne »sestavine« življenjepisa in motivacijskega pisma?

Selekcijski postopki – Kaj pričakovati?

Predvidena vsebina:
• Kako se pripraviti na razgovor?
• Čaka me psihološki test, kaj pa sedaj?
• Kakšne so spremembe pri selekcijskih postopkih v času COVID-19?
• Kaj storiti v primeru neodzivnosti podjetja po opravljenem razgovoru?

Zakaj in kako uporabljati LinkedIN?

Predvidena vsebina:

• Zakaj sploh oblikovati LinkedIn profil?
• Kako oblikovati LinkedIn profil?
• Kako in zakaj pisati objave?
• Kakšni so primeri dobrih praks objav?

Kako razvijati osebno blagovno znamko?

Predvidena vsebina:

• Kaj je osebna blagovna znamka?
• Kako razvijati osebno blagovno znamko?
• Kako skrbeti za vseživljensko učenje in strokovni razvoj?
• Kako graditi osebno blagovno znamko na družbenih omrežjih?

Kako do ponudbe?

Prijavo na delavnico pošljite na: nina.kocbek@kompetenca.si. V e-mailu zapišite tudi naslov delavnice, na katero se prijavljate.

KARIERNO SVETOVANJE

Karierno svetovanje je odlična priložnost za razvoj kariere. Vključuje iskanje novih kariernih možnosti, hkrati pa predstavlja izhodišče za postavitev kariernih ciljev. Karierno svetovanje tako predstavlja proces iskanja lastnega kariernega poslanstva in oblikovanje načrtov, vezanih na nadaljnjo kariero.


Pomagamo pri oblikovanju zaposlitvenega načrta, pri oblikovanju CVja in podpiramo pri aktivnem iskanju zaposlitve. Prav tako uporabljamo določene metode coachinga, s katerimi spodbujamo posameznikovo razmišljanje in iskanje različnih možnosti in strategij.

Karierno svetovanje s vključenim psihološkim testiranjem

Poleg osnovnega kariernega svetovanja ponujamo storitev z dodatno vključenim psihološkim testiranjem. Psihološki testi nam omogočijo natančen in objektiven vpogled v posameznikove talente in potenciale ter priložnosti za razvoj. Na ta način lahko poteka karierno svetovanje še bolj jasno usmerjeno.

Potek in trajanje: Karierna svetovanja potekajo individualno v obliki 3 srečanj. Poteka preko spleta (glede na trenutno situacijo) oz. po potrebi v živo

Kako do ponudbe?

Na nina.kocbek@kompetenca.si pošljite povpraševanje in skenirano potrdilo o prijavi na Zavod za zaposlovanje, ki ni starejše od 30 dni.

PSIHOLOŠKO SVETOVANJE

Ob iskanju nove zaposlitve se lahko srečujemo s težavnimi situacijami, stiskami in manj prijetnimi čustvi. V kolikor se želimo s tem soočiti, je zelo dobrodošla metoda psihološko svetovanje.

Kako poteka?

Pri psihološkem svetovanju jasno opredelimo situacijo ter skupaj zastavimo cilje, ki ji želite doseči. Pri delu se osredotočimo na posameznika in preko specifičnih metod in tehnik spodbujamo procese mišljena, čustvovanja in vedenja ter tako spodbudimo, da vsak posameznik najde svoje vire. Cilj je, da razbremenimo čustveno stisko in pridobimo nova spoznanja o situaciji. Prav tako pomagamo pri usmerjanju k različnim načinom reševanja trenutne stiske oz. situacije.


Trajanje: Poteka v obliki 5 individualnih srečanj. Psihološkega svetovanja ni možno zakupiti v manj kot 5 srečanjih, saj je za poglobljeno in kakovostno delo nujnih več srečanj. Poteka preko spleta (glede na trenutno situacijo) oz. po potrebi v živo.

Kako do ponudbe?

Na nina.kocbek@kompetenca.si pošljite povpraševanje in skenirano potrdilo o prijavi na Zavod za zaposlovanje, ki ni starejše od 30 dni.

bob - 60 % znižanje osnovne mesečne naročnine

Mobilne storitve večina ljudi uporablja vsakodnevno, v obdobju iskanja zaposlitve pa je še posebej pomembno, da smo dosegljivi potencialnim delodajalcem. Vsem aktivnim iskalcem zaposlitve bob ponuja 60 % znižanje osnovne mesečne naročnine za obdobje 6 mesecev na pogovornih naročniških paketih bob. Ponudba velja za obstoječe in nove uporabnike, slednjim bo bob dodatno povrnil tudi strošek nakupa kartice SIM. V ponudbi #tukajzate uporabniki prejmejo naročniški paket za obdobje 6 mesecev z osnovno mesečno naročnino od 2 € pa do največ 5,20 € na mesec. Ponudba bob je za vse uporabnike na voljo brez vezave in brez skritih stroškov. Več informacij lahko najdete tukaj.

Kako do ponudbe?

Na tukajzate@bob.si pošljite skenirano potrdilo o prijavi na Zavod za zaposlovanje, ki ni starejše od 30 dni. V kolikor ste se bobu pridružili v času trajanja projekta (4. 2. – 31. 5. 2021) pa še dopišite, da želite povrnitev nakupa kartice SIM.

WIZ – 30 % znižanje stroškov avtomobilskega zavarovanja WIZ Avto

WIZ aktivnim iskalcem zaposlitve v okviru projekta #tukajzate nudi možnost sklenitve avtomobilskega zavarovanja WIZ Avto s 30% popustom na WIZ avtomobilsko odgovornost. Celoten postopek sklenitve zavarovanja WIZ Avto je mogoče v nekaj minutah opraviti preko spleta, na voljo pa je tudi pomoč za manj vešče uporabnike. Zavarovanje v okviru projekta #tukajzate je mogoče skleniti za lastno osebno vozilo, več o ponudbi pa najdete tukaj.

Kako do ponudbe?

Predno sklenete avtomobilsko zavarovanje, iz svojega osebnega e-naslova na info@wiz.si pošljite skenirano potrdilo o prijavi na Zavod za zaposlovanje, ki ni starejše od 30 dni. v povratni e-pošti boste prejeli vse potrebne informacije za sklenitev in koriščenje ponudbe.

banka Sparkasse - 6 mesecev brezplačnega vodenja bančnega računa

Na banki Sparkasse so za obstoječe stranke, ki so hkrati tudi aktivni iskalci zaposlitve pripravili 6 mesecev brezplačnega vodenja bančnega računa*.

Kako do ugodnosti?

Aktivni iskalci zaposlitve, ki ste že stranke banke Sparkasse se lahko do 31.5.2021 oglasite v eni od poslovnih enot banke Sparkasse. za koriščenje ugodnosti na tvojem transakcijskem računu odprtem pri banki Sparkasse, prinesi Potrdilo o prijavi v evidenci brezposelnih oseb, ki ni starejše od 30 dni. Za več informacij kliknite tukaj.

*Ponudba ne velja za Udobni Študentski račun in Osnovni račun.

 

Za iskalce zaposlitve je pomembno biti na tekočem z aktualnim dogajanjem na vseh področjih, česar se zaveda tudi ena vodilnih slovenskih medijskih hiš Delo, zato so pridružili s posebno ponudbo za naročilo časopisa Dela ali Slovenskih novic.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.