Zgodbe O NAS

Zgodbe

„ Motivirani in zavzeti zaposleni so ključ do uspešne organizacije. "

 
 
 

Ne obljubljam čudežev, ampak uresničljive rezultate.

Ne obljubljam čudežev, ampak uresničljive rezultate.

Zame integriteta pomeni odgovornost, strokovnost in poštenost do sebe in soljudi: do tistih, s katerimi delam, in tistih, za katere delam. Da ne obljubljam čudežnih rešitev in rezultatov, ker ne obstajajo. Pomembno se mi zdi, da se pričakovanje, ki ga imajo naročniki in udeleženci na delavnicah, tudi vedno jasno sporočijo. Tako vsakdo ve, kaj bo lahko dobil od delavnice/izobraževanja in česa ne. Zato mi je pomembno, da delam v okolju, v katerem so vrednote podjetja zelo podobne mojim. To mi omogoča delovno okolje v Kompetenci. Od mene sodelavci v podjetju pričakujejo, da imam pošten in korekten odnos z naročnikom. Ključni elementi tega so jasni dogovori, cilji in pričakovanja ter odgovornost na moji in naročnikovi strani. Pošten odnos pomeni, da naročniku ali naročnici ne obljubljam neuresničljivega in neizvedljivega. Pri tem imamo koristi vsi: res se lahko posvetim strokovnemu delu in razvoju svojega dela in projekta, saj tudi naročnik jasno ve, kaj mu lahko ponudim. Včasih se tudi zgodi, da kdo od morebitnih naročnikov na predstavitvenem sestanku, ko smo se dogovarjali za možnost sodelovanja, zelo neposredno vpraša: »Ali mi lahko zagotovitve, da se bodo osebe x, y … spremenile, da se bo sodelovanje znotraj oddelka in med oddelki zagotovo izboljšalo?« Taka vprašanja v meni vzbujajo neprijetne občutke. A odgovorno je, da jasno predstavim, kaj lahko ponudim in naredim s svojim znanjem in izkušnjami po eni strani, kaj pa je po drugi na strani udeležencev. Vsekakor nimam čarobne paličice, s katero bi delala čudeže. Spremembe so možne, vendar sta zanje potrebna motivacija udeleženca ali udeleženke ter pripravljenost na delo.
Zato se dobro sodelovanje vedno začne z jasnim dogovorom, ne pa z obljubo nemogočega z namenom, da dobimo projekt. V procesu uvajanja na Kompetenci sem dobila veliko povratnih informacij od Tine in preostale ekipe. Tako sem izvedela, kje in za katera področja se jim zdim strokovna in kompetentna, kje še potrebujem razvoj in da je povsem v redu, da lahko rečem – za to nimam znanja in izkušenj, potrebujem pomoč in usmeritve in da nisem »vržena v vodo« za področja, na katerih še ne bi mogla sama »splavati«. Hkrati pa se zavedam lastne odgovornosti za osebni in strokovni razvoj, ki je v podjetju zelo cenjen in spodbujan.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.