Zgodbe O NAS

Zgodbe

„ Motivirani in zavzeti zaposleni so ključ do uspešne organizacije. "

 
 
 

Iskrenost me vodi in navdihuje

Iskrenost me vodi in navdihuje

»Mi lahko, prosim, iskreno poveste … Kaj bi mi iskreno priporočili …« so izjave, ki jih pogosto slišim pri svojem delu z udeleženci na delavnicah. Največkrat iščejo usmeritve ali potrditve pri svojem delu, ali je način, kako nekaj delajo in usmerjajo neki projekt ali ljudi, ustrezen in primeren. Tudi sama večkrat prosim svojo vodjo in preostale sodelavce in sodelavke za povratno informacijo o svojem delu. Pri tem prosim za čim več iskrenosti. Ni nujno, da je vsebina odgovora vedno prijetna; pomembno pa je, da so odgovori dobronamerni in da mi podajo čim več povratnih informacij, ki jih lahko uporabim pri svojem delu. 
Na začetku je bilo to pričakovanje, ki si ga delim z drugimi na Kompetenci, precej neprijetno. Tudi od mene so namreč pričakovali, da bom podala čim bolj poglobljeno povratno informacijo svojim sodelavkam in sodelavcem: kaj mi je bilo všeč, kaj nekoliko manj pri njihovem delu/projektu. Neprijetnost je nastala zato, ker nisem vedela, kako bodo to sprejeli in kako bo to vplivalo na naše odnose. Vendar sem čez čas ugotovila, da je iskrena in dobronamerna povratna informacija koristna zame in tistega, ki jo prejema. Predvsem zato, ker povratna informacija ne pomeni le negativne in neprijetne stvari, ampak je pomembno, da je poudarjeno in obravnavano tudi tisto, kar je že dobro. Prav ustrezen način podajanja tovrstnih informacij lahko poveže in okrepi sodelovanje.
Iskreno menim, da sta iskrena radovednost ter iskreno in dobronamerno podajanje povratnih informacij zelo pomembni sestavini pri trdnejšem sodelovanju in zaupanju.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.