BAZENI TALENTOV

Bazen talentov predstavlja nabor posameznikov, ki imajo neko dodano vrednost za podjetje. Ustvarjati jih je treba strateško, kar pomeni, da mora biti proces jasno zastavljen. Bazene talentov navadno ustvarjamo z namenom, da je organizacija pravočasno pripravljena, ko se sprosti določeno delovno mesto.

Bazen talentov za ključna delovna mesta

Bazen talentov navadno opredelimo za ključna delovna mesta. To so tista delovna mesta, za katere je nujno, da so zasedene, da lahko podjetje uspešno deluje. Določena ključna delovna mesta so lažje nadomestljiva, določena pa težje. Bazen talentov je še posebej pomemben za slednja, saj morajo imeti zaposleni specifična znanja, veščine, kar zahteva daljši in zahtevnejši razvoj.

Bazen talentov za vodstvene pozicije

Pomembno je, da se ustvarja bazen talentov in hkrati tudi sistem nasledstev, kot del vrednotnega sistema in kulture podjetja. Zaposleni se naj zavedajo, da imajo vodje talente kot »pomočnike«, ki jih bodo nekoč nadomestili, ko se bodo upokojili ali zamenjali delovno mesto/organizacijo.

Kaj je pomembno?

Pomembno je, da imamo pri oblikovanju bazenov talentov jasno oblikovan namen in da uporabljamo ustrezne metode izbora talentov.

Z bazenom talentov, razvojnim načrtom in sistemom nasledstev tako poskrbimo, da pri ustreznih zaposlenih razvijamo specifične kompetence, da bodo lahko prevzeli določeno delovno mesto. Na ta način je organizacija pravočasno pripravljena na morebitne spremembe, kot npr. odhod zaposlenega iz ključnega delovnega mesta.

 
 
 

Skupaj z vami razvijamo kompetence

Razvijamo z vami

Kontaktirajte nas

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.