Skupaj z vami razvijamo kompetence

Razvijamo z vami

Kontaktirajte nas

 
 
 

Razvoj kadrov

Razvoj kadrov je proces, ki mora biti strateško in sistematično načrtovan. Vključuje različne, med seboj prepletene, postopke, ki razvijajo zaposlene, njihove sposobnosti, znanje, da svoje delo uspešno upravljajo. S tem se zagotavlja optimalna kvalifikacijska struktura vseh zaposlenih, glede na razvitost in strateške cilje organizacije. Z razvojem zaposlenih, se razvija podjetje.

Kako se lotimo razvoja kadrov?

Prvi korak so jasna strategija in cilji podjetja. Če organizacije tega še nimajo ali pa ni jasno definirano, jim pomagamo pri oblikovanju. Pri tem se osredotočamo na potrebe in vizijo podjetja in soustvarjamo rešitve, ki bodo pomagale, da opolnomočijo svoje zaposlene in s tem ohranjajo konkurenčnost podjetja na trgu.
Ko je začetna strategija postavljena oz. če jo podjetje že ima, se lotimo ocenjevanja potencialov posameznikov. Naše vodilo je: »Pravi ljudje na pravih delovnih mestih«, to pomeni, da pri vsakem posamezniku poiščemo kaj so njegovi talenti in kje so možnosti za razvoj. Pomembno je, da vemo, da če ima posameznik določen talent, potrebuje ustrezen razvoj, da ga lahko zares izrazi.

Razvoj kadrov na več nivojih

Pri razvoju kadrov delujemo na več nivojih. Kadar se podjetje odloči za ocenjevanje potenciala posameznikov, prejmejo zaposleni povratno informacijo v obliki »mini coachinga«. Zaposlenim predstavimo rezultate in se pogovorimo o njihovih talentih, potencialih in priložnostih za razvoj. Na ta način zaposleni dobijo povratno informacijo o svojih lastnostih iz nekoliko drugačne perspektive, ki jim omogoča, da določene stvari bolje ozavestijo.

Prav tako pripravimo poglobljeno povratno informacijo vodstvu. Vodstvo prejme natančne informacije o:

  • Kako optimalno sodelovati z osebo
  • Kako osebo motivirati
  • Kako osebi podati povratno informacijo, da jo bo zares slišala
  • V katero smer razvijati osebo, da bodo njeni talenti zares »zažareli«
  • Kakšna delovna mesta so primerna za osebo

Kaj vse uporabljamo pri razvoju kadrov?

Uporabljamo različne metode in tehnike. Odvisno od potreb podjetja jih med seboj različno kombiniramo. Za ocenjevanje potencialov posameznikov uporabljamo različne objektivne metode (npr. psihološko testiranje, metoda ocenjevalnega centra itd.), nadaljnje pa pomagamo pri oblikovanju korakov, ki bodo zagotavljali razvoj zaposlenih. To so različne HR rešitve kot npr. sistem napredovanja, mentorski sistem, kompetenčni model itd.

Vsak korak natančno opredelimo in pomagamo pri načrtovanju konkretnih aktivnosti, ki bodo doprinesle rezultate. Podjetjem nudimo oporo tam, kjer jo potrebujejo. Včasih to pomeni, da smo zgolj v vlogi zunanjega svetovalca, včasih smo pa aktivno vključeni od pričetka oblikovanja kadrovske strategije do spremljanja rezultatov po uvedbi različnih aktivnosti. Na ta način poskrbimo, da podjetja skupaj z nami #PrebujajoOdličnost.

Več o psiholoških testiranjih si lahko preberete tukaj:

Psihološko testiranje

Več o HR rešitvah si lahko preberete tukaj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.