Skupaj z vami razvijamo kompetence

Razvijamo z vami

Kontaktirajte nas

 
 
 

Selekcija in ocenjevanje prodajnega in vodstvenega kadra

Vsako delovno mesto ima svoje specifike. To pomeni, da mora oseba, ki zaseda delovno mesto imeti specifične lastnosti, znanja, spretnosti, da lahko delo uspešno opravlja. Zato ni vseeno, kakšne pripomočke in metode uporabljamo, kadar ugotavljamo ali je oseba primerna za določeno delovno mesto ali ne.

Selekcija in ocenjevanje prodajnega kadra

V Kompetenci uporabljamo različne metode, npr. psihološko baterijo testov, polstrukturirani intevjuji, ocenjevalni centri itd., ki omogočajo merjenje najpomembnejših lastnosti, ki jih mora imeti oseba, da je uspešna na področju prodaje. Omenjene metode so uporabne za selekcijo novih zaposlenih, napredovanje in za načrtovanje razvoja že zaposlenih. Z našimi metodami točno ugotovimo, kje ima oseba potenciale in kje priložnosti za razvoj, kar lahko skupaj z ustreznim nadaljnjim razvojem privede do še boljših rezultatov in večje učinkovitosti.
Pri tem zmeraj najprej analiziramo delovno mesto in skupaj z naročnikom izberemo najustreznejše metode. Včasih že z eno samo pridobimo dovolj informacij, včasih pa za še bolj objektivne informacijo uporabimo kombinacijo več metod.

Kaj pridobimo z ocenjevanjem prodajnega kadra?

  • Informacije o posameznikovih talentih in potencialih,
  • informacije kako z osebo optimalno sodelovati,
  • katera vedenja uporabljati, da bo oseba motivirana, zavzeta in zadovoljna,
  • kako bo oseba reagirala v konfliktnih situacijah,
  • kako osebi podati povratno informacijo, da jo bo zares slišala in predvsem,
  • kako osebo razvijati, da bo še boljša na prodajnem področju.

Selekcija in ocenjevanje vodstvenega kadra

Vodstvene pozicije zahtevajo različne kompetence in osebnostne lastnosti. Prav tako je odvisno od ciljev, vrednot, kulture in ekipe v podjetju, kakšna oseba bo uspešna na delovnem mestu vodje. Kadar iščemo vodje znotraj že obstoječe ekipe, se velikokrat zgodi, da izberemo najboljšega strokovnjaka. Na ta način pogosto izgubimo dobrega strokovnjaka in dobimo slabo vodjo. Da se izognemo takim situacijam je zaželeno uporabiti objektivne metode, s katerimi bomo lahko poiskali najboljše kandidate. Prav tako pri zunanjih kandidatih uporabljamo različne metode, ki nam omogočijo, da izberemo najustreznejšega kandidata.
V Kompetenci imamo na voljo nabor različnih metod, ki jih kombiniramo v skladu z željami in potrebami naročnikov. Zmeraj se držimo načela: »Pravi ljudje na pravih delovnih mestih.«

Zakaj uporabiti različne metode selekcije in ocenjevanja kadra?

Ljudje smo velikokrat subjektivni. To pomeni, da si lahko na razgovoru ustvarimo vtis, ki je lahko napačen. Prav tako pri pregledovanju različnih življenjepisov, lahko ugotovimo, se nam določeni kandidati glede na znanje, izobrazbo in izkušnje zdijo primerni. Vendar pa so pomembne tudi lastnosti kot so motivacija za delo, vrednote, mehke veščine, ki pa niso opazne pri razgovoru oz. pri življenjepisih in motivacijskem pismu.

Zakaj torej izbrati objektivne metode selekcije in ocenjevanja kadra?

  • Objektivne informacije o posameznikovih lastnostih.
  • Prepoznava slepih peg (tudi, če je kandidat iskren, slepe pege ne more razkriti, saj je podzavestna).
  • Preverjanje kandidatovih odzivov v konkretnih situacijah.
  • Pridobimo informacije, ki nam pomagajo pri optimalnem sodelovanju s posameznikom.
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.