SISTEM NASLEDSTEV

Sistem nasledstev je jasno opredeljen proces razvoja zaposlenih, da bodo pripravljeni na prevzem ključnega delovnega mesta. Pomembno je, da prepoznamo ključna delovna mesta in ključne zaposlene in strateško pripravljamo naslednike, ki bodo delovno mesto lahko prevzeli, če se sprosti. S sistemom nasledstev na proaktiven in sistematičen način načrtujemo zamenjavo, še preden se potreba po zapolnitvi delovnega mesta pojavi. Na ta način si podjetje zagotovi nemoten potek dela in konkurenčno prednost na trgu.

Pri sistemu nasledstev moramo jasno opredeliti, katera znanja in kompetence izbran posameznik že ima ter katere mora še dodatno razviti. Pri posamezniku moramo tudi preveriti motivacijo in pripravljenost, da delovno mesto v prihodnosti tudi prevzame. Na ta način vplivamo tudi na manjšo fluktuacijo, saj se zaposleni pripravljajo na morebitno napredovanje.

Pri oblikovanju konkretnih aktivnosti za razvoj zaposlenih morajo te biti strateške in morajo razvijati specifične kompetence in znanja. Zaradi razlik med organizacijami mora vsaka poiskati svoj pristop k načrtovanju nasledstva, ki bo prilagojen specifikam podjetja.

Sistem nasledstev mora biti del vrednotnega sistema in kulture podjetja V nasprotnem primeru ne bo v uporabi, saj bodo na naslednike gledali kot na konkurenco in ne kot svoje namestnike.

Kakšna je razlika med upravljanje s talenti in med sistemom nasledstev?

Pri uporabljanju s talenti se osredotočamo na razvoj in zadržanje ključnih zaposlenih, pri sistemu nasledstev pa se osredotočamo na celoten proces iskanja in razvoja naslednikov za ključna delovna mesta.

Od česa je odvisna uspešnost sistema nasledstev?

Pomembno je, da posvetimo dovolj časa načrtovanju, saj mora proces biti premišljen in strateški. Proces razvoja lahko traja več let, na kar se moramo tudi pripraviti. Pomembno je še:

- Pravilnega zaporedja izvedbe (določitev kriterij, proces izbire naslednika)
- Čas (določitev primernega časa za prenos)
- Način prenosa (odnos predhodnika do odhoda, uporabljene tehnike za prenos)
- Komunikacija in medosebni odnosi

Kaj pridobimo s sistemom nasledstev?

- Raznolike kandidate, primerne za prevzem določenega delovnega mesta
- Dolgoročna rast in razvoj zaposlenih
- Povečana zavzetost in pripadnost zaposlenih
- Povečana pripravljenost na spremembe
- Ohranjanje ključnih znanj in kompetenc v podjetju

Več o sistemu nasledstev si lahko preberete tukaj.

 
 
 

Skupaj z vami razvijamo kompetence

Razvijamo z vami

Kontaktirajte nas

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.