Skupaj z vami razvijamo kompetence

Razvijamo z vami

Kontaktirajte nas

 
 
 

Psihološko testiranje

Psihološki testi so objektivni in standardni postopki za merjenje psihičnih lastnosti, doživljanj ter vedenj.

Z našimi testi se v glavnem osredotočamo na splošne sposobnosti, osebnostne lastnosti ter motivacijo. Merjene lastnosti se prilagodijo cilju psihološkega testiranja, je pa pomembno, da imamo jasno opredeljeno koga in zakaj testiramo.

Psihološki testi kot selekcijski pripomoček

S psihološkim testiranjem pribodimo objektivne informacije o posamezniku, ki nam lahko pomagajo pri izboru kandidata za določeno delovno mesto. Z sestavo ustrezne psihološke baterije (nabor različnih testov), lahko poskrbimo, da merimo točno tiste lastnosti, ki so ključne za optimalno opravljanje določenega delovnega mesta.

Psihološki testi kot pripomoček za optimalno sodelovanje s posameznikom

Največji poudarek namenimo talentom oz. potencialom osebe. Seveda se moramo zavedati, da je potenciale treba razvijati in nadgrajevati. Izrazijo se tudi različne priložnosti za razvoj. Rezultati nam med drugim pokažejo tudi kako osebo motivirati (npr. ali so ji pomembna izobraževanja ali pohvale ali možnost napredovanja itd.) Prav tako pridobimo informacije kako osebi podati povratno informacijo. Ali je to oseba, pri kateri moramo povedati stvari precej direktno, saj lahko v nasprotnem primeru informacije presliši ali pa imamo osebo, pri kateri moramo povratno informacijo podati s tehniko, saj lahko v nasprotnem primeru napačno razume. Izvemo tudi, kako bo oseba reagirala v konfliktu.

Psihološki testi kot razvojno orodje

Psihološko testiranje je razvojno orodje. Z njim pridobimo informacije, ki so potrebne, da pri vsakem posamezniku prepoznamo njegove talente ter priložnosti za razvoj. Na podlagi teh informacij lahko pomagamo pri kariernem usmerjanju, pri razvijanju potencialov, pri ozaveščanju izzivov. Informacije lahko služijo tudi kot pomoč pri napredovanju oz. pri zagotavljanju, da je prava oseba na pravem delovnem mestu. Skupaj s posameznikom lahko tako lažje oblikujemo ustrezen karierni načrt.
Psihološki testi kot razvojno orodje za reševanje izzivov na skupinski ravni
Kadar testiramo celotno ekipo, se lahko jasno in objektivno pokažejo tudi morebitni skupinski izzivi. Pokaže se lahko npr. med kom lahko prihaja do konfliktov ter zakaj. Prav tako lahko s pomočjo skupinske analize pomagamo vodjem k ustreznejšem usmerjanju tako skupine kot posameznikov.

Zakaj se sploh odločiti za psihološke teste?

Ljudi velikokrat podzavestno subjektivno ocenjujemo, npr. tistim, ki so nam privlačni, pripišemo več pozitivnih lastnosti. S psihološkimi testi pa pridobimo veliko objektivnih informacij o posamezniku. Da so naši testi zanesljivi in veljavni, nam potrjujejo udeleženci sami. Podamo jim povratno informacijo oz. jim predstavimo rezultate, s katerimi se v 99 % strinjajo.

Psihološki testi nam omogočajo:

  • objektivno oceno posameznikovih potencialov, sposobnosti in psiholoških značilnosti,
  • načrtovanje nadaljnjega kariernega razvoja.
  • skupinsko analizo

Več o psihološkem ocenjevanju in testih si lahko preberete tukaj:

Kaj pridobimo s psihološkim ocenjevanjem?
Psihološko testiranje – sprožilec strahu

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.