Naše NOVICE

Nasveti

Aktualni dogodki, odprti seminarji, novice, objave in še in še... 

 
 
 
 
 
 • Trening centri - primer dobre prakse

  03.06.2024

  Trening centri, ki so namenjeni razvoju znanj, veščin in kompetenc delovne sile, postajajo nepogrešljiv del uspešnih organizacij. S prilagojenimi programi, napredno tehnologijo in strokovnim osebjem omogočajo podjetjem, da učinkovito razvijajo potencial svojih zaposlenih in se odzivajo na tržne izzive ter spremembe.
  Preberi več Več »
   
 • Mar klasično pridobivanje kadra obrodi res največ kandidatov?

  08.05.2024

  V tokratnem intervjuju smo se pogovarjali z Mirjam Kepic, HR managerko v podjetju SIXT, o manj tradicionalnih metodah pridobivanja in iskanja novega kadra. Klasično pridobivanje prek različnih zaposlitvenih portalov (kot sta Zavod za zaposlovanje, MojeDelo.com in Optius) je postavljeno pod vprašaj, saj se kandidati v današnjem času pogosto zadržujejo na socialnih omrežjih in novih izzivov ne iščejo na specializiranih portalih. Zato se zastavlja vprašanje, ali bi bilo smiselno zaposlitvene oglase prestaviti na socialna omrežja, saj bi bili tam bolj vidni zainteresiranim kandidatom. Kaj pa vi menite o klasičnem pridobivanju novega kadra? Več o tem boste izvedeli v nadaljevanju prispevka...
  Preberi več Več »
   
 • Uravnavanje perfekcionizma - predlogi za posameznike in organizacije

  25.04.2024

  V predhodnem članku smo opredelili kaj je perfekcionizem, kako se oblikuje perfekcionist, ter razkrinkali mitologijo perfekcionizma. V tem članku pa bomo pogledali drugo plat kovanca in raziskali negativne posledice perfekcionizma ter strategije za uravnavanje in obvladovanje tega pojava. Odgovorili bomo na vprašanje: Kaj lahko za uravnavanje perfekcionizma na delovnem mestu naredi posameznik in kaj organizacija?
  Preberi več Več »
   
 • Perfekcionizem - ujeti med idealom in realnostjo

  18.04.2024

  Današnji svet, poln pričakovanj in nedosegljivih standardov, predstavlja popolno okolje za vzpon perfekcionizma - neusmiljenega sodnika našega dela in dosežkov. Perfekcionizem nas tako v poklicnem kot v zasebnem življenju sili k nenehnemu iskanju popolnosti. V tem članku bomo razkrili mite o perfekcionizmu in odgovorili na vprašanja: Ali sledenje popolnosti prinaša uspeh?, Kaj se skriva pod masko popolnosti? in Ali je perfekcionizem vreden svoje cene?
  Preberi več Več »
   
 • Organizacija in duševno zdravje zaposlenih

  12.04.2024

  Študija Harvard Business Review kaže na to, kako pomembno je, da organizacije dajejo prioriteto duševnemu zdravju zaposlenih. V takšnih organizacijah so zaposleni namreč statistično gledano bolj zadovoljni z delom ter ostajanjem v teh organizacijah. Imeti zdravo in visoko uspešno ekipo ni samo korist za podjetja. Ustvari lahko srečnejše ljudi, ki gredo v svet boljšega razpoloženja z več odpornosti in samozavesti. Ne glede na vse pa je tudi dejstvo, da res zelo veliko časa preživimo na delu, kar bi tudi moral bit dovolj velik razlog, da organizacije začnejo dajati več pozornosti temu, da se zaposleni dobro počutijo na svojem delovnem mestu.
  Preberi več Več »
   
 • POMEN RAZNOLIKOSTI, VKLJUČENOSTI, PRAVIČNOSTI IN PRIPADNOSTI (DEIB) - KAKO DO UČINKOVITIH SPREMEMB V DELOVNEM OKOLJU

  05.05.2023

  Vključujoče delovno okolje je zelo pomembno pri spodbujanju trajnostne rasti podjetij ter inovacij, hkrati pa se s tem krepi tudi psihološka varnost. Tako za kadrovske ekipe postajajo vse bolj pomembni DEIB cilji, kratica DEIB (Diversity, Equity, Inclusion and Belonging) pa se nanaša na raznolikost, pravičnost, vključenost in pripadnost.
  Preberi več Več »
   
 • Ali potrebujemo kompetenčni model?

  30.03.2023

  Kompetenčni model je dokument, v katerem so zbrane vse kompetence za določen profil, ki jih posameznik potrebuje za uspešno opravljanje dela. Je živ in uporaben dokument, ki nam omogoča široko uporabo v kadrovskih procesih.
  Preberi več Več »
   
 • Reskilling, upskilling in interna mobilnost

  21.03.2023

  Trenutni hitri razvoj in spreminjajoča se struktura trga dela od podjetij zahteva vedno večjo mero prilagodljivosti. S hitrim napredkom nekatera ustaljena znanja namreč izgubljajo na vrednosti, obenem pa se ustvarjajo priložnosti za razvijanje novih kompetenc in sposobnosti.
  Preberi več Več »
   
 • Trendi na področju kadrov in organizacij v 2023

  30.01.2023

  Ob pregledu vseh napovedi in trendov se najpogosteje pojavljajo trendi, ki so vezani na enakost in vključevanje zaposlenih, skrb za njihovo blagostanje, na izboljševanje njihovih kompetenc in njihovo hibridno delo. Vse več pa je tudi govora o umetni inteligenci.
  Preberi več Več »
   
 • Duševno zdravje na delovnem mestu

  14.12.2022

  Duševno zdravje je neločljiv del celotnega zdravja posameznika in je mnogo več, kot le odsotnost duševne bolezni. Med najpogostejšimi duševnimi motnjami sodobnega časa so stresne motnje, tesnobnost in depresija, ki pa so lahko pogojene tudi z razmerami na delovnem mestu.
  Preberi več Več »
   
 
PrviPrejšnji12345ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.