Zgodbe O NAS

Zgodbe

„ Motivirani in zavzeti zaposleni so ključ do uspešne organizacije. "

 
 
 
 
 
 • Pravijo, da sem kot vodja »premehek«.

  Sem David in sem že nekaj let zaposlen kot oddelčni vodja. Velikokrat sem od različnih ljudi slišal, da sem »premehek«, da ne postavljam dobro meja in da sam preveč delam. Priznam, tudi sam se tega zavedam, vendar sem raje, kot da bi moril svoj oddelek, določene stvari opravil sam. Pogosto se mi je namreč zgodilo, da sem šel do osebe, ji podal navodilo in dobil odgovor, da nima časa, ker mora dokončati nekaj drugega.
  Preberi več Več »
   
 • Vemo, kdo so naši talenti v podjetju. Kako jih obdržati?

  V našem podjetju nimamo težav s prepoznavanjem talentov in jih zelo hitro odkrijemo. Problem pa nastane, ker nam prej ali slej pobegnejo ne glede na to, kako se trudimo, da bi jih obdržali. Glede na našo statistiko odhodov talentov smo ugotovili, da je problem verjetno tudi nekoliko na naši strani, zato smo se odločili poskusiti še kaj novega. Ena izmed zaposlenih je predlagala sodelovanje s Kompetenco, saj je bila na njihovi delavnici o upravljanju talentov, na njen pa so govorili tudi o tem, kako jih »obdržati«.
  Preberi več Več »
   
 • Če drugim odhajajo dobri kadri, nam ne bodo!

  Sem Matjaž, direktor podjetja, ki vedno aktivno spremlja dogajanje v lastnem podjetju, pa tudi v širšem okolju. Opazil sem trend odhajanja zaposlenih oz. zamenjevanja služb. Bral sem raziskave, ki so prav tako pokazale, da zdaj predvsem mladi ostajajo na delovnih mestih le do tri leta, nato pa že gredo drugam. Mislil sem si: »Pa saj to je katastrofa, komaj ga dobro uvedeš in že gre.«
  Preberi več Več »
   
 • Je lahko enkrat že konec presenečenj, prosim?!

  Sem Anja, vodja prodajnega oddelka. V zadnjih letih sem opravila ogromno zaposlitvenih razgovorov, saj vedno iščemo nove člane, ki bi ustrezali naši ekipi. Velikokrat se mi je zgodilo, da sem spoznala osebo, pogledala življenjepis, opravila razgovor in si rekla: »To je to. Ta oseba je prava za našo ekipo!«
  Preberi več Več »
   
 • Najprej sem se počutila kot pri "šlogarici"

  Ime mi je Maja, testiranj pa sem se bala že od mladih nog. S testi so vedno preverjali, kaj znam in česa ne. In če nisem znala, sem dobila slabo oceno in se počutila bedno. In zdaj, ko sem že povsem zrel človek, sem morala izpolnjevati psihološki test. »Joj,« sem si mislila, »zdaj me bodo pa analizirali psihiatri in psihologi ter ugotovili, da sem 'čist mimo'.«
  Preberi več Več »
   
 • Končno smo ugotovili: Vemo, da ne vemo.

  Sem Andrej, zaposlen v proizvodnem podjetju, pred kratkim so me izbrali za mentorja novim zaposlenim. Ko sem bil izbran, sem si mislil: »Super, zdaj bom končno lahko pokazal, kako že od nekdaj znam z ljudmi.« Nato pa je nas, mentorje, vodja sklical na sestanek in nam povedal, da bomo dvakrat na teden imeli delavnice na temo mentorstva. »Kakšna neumnost, škoda denarja, kaj pa sploh lahko izvemo novega, saj sem že prej uvajal nove.«
  Preberi več Več »
   
 • Dve muhi na en mah

  V našem podjetju smo se odločili, da bomo končno oblikovali kompetenčni model. Ker se tega nismo znali zares lotiti sami, smo ugotovili, da bi bila zunanja pomoč zelo dobrodošla. V sodelovanju s Kompetenco smo na sestanku naredili načrt poteka sodelovanja. Psihologinja nas je vneto poslušala, si zapisovala in podajala ideje.
  Preberi več Več »
   
 • Kar naenkrat sem postal vodja. Kaj pa zdaj?

  Sem Anže, pred kratkim pa so me s selekcijskimi postopki znotraj naše ekipe izbrali za vodjo. Kar naenkrat so moji sodelavci in prijatelji postali ljudje, ki sem jim moral aktivno podajati navodila, spremljati njihovo delo in jim podajati povratno informacijo. S tem sem imel veliko težav, saj mi je bilo težko kar naenkrat »komandirati« sodelavce. Po glavi so se mi večkrat podile misli: »Pa saj me ne bodo upoštevali, to moje napredovanje bo precej spremenilo naše odnose, zdaj bo vse drugače, kako bom povedal kakšno kritiko?«
  Preberi več Več »
   
 • Sodelovati s tekmeci? Past ali priložnost?

  V podjetju smo se skupaj s 15 orodjarskimi podjetji z različnih koncev Slovenije vključili v projekt KOR. Naš skupni cilj srečanj je bil z aktivnim sodelovanjem oblikovati kompetenčni model za orodjarstvo. Imeli smo pomisleke – Zakaj bi aktivno sodelovali s konkurenčnimi podjetji, ki bi nam poleg kadrov lahko prevzeli tudi drugo znanje in informacije? Že v ozračju je bilo občutiti, da mi ne zaupamo preostalim podjetjem, drugi pa ne nam.
  Preberi več Več »
   
 • Na Kompetenci sem svobodno zadihala

  Delo v Kompetenci sem začela s študentsko prakso in mi je bilo všeč že na začetku. Vedno je bilo dinamično in mi je dovolilo veliko svobode. V nasprotju z deli, ki sem jih opravljala pred delom v Kompetenci, imam zdaj pri vsaki nalogi in projektu odprte roke za lastne predloge in ideje, ki so lahko tudi popolnoma zunaj okvirjev. Še več, k temu nas vedno spodbujajo.
  Preberi več Več »
   
 • Ne obljubljam čudežev, ampak uresničljive rezultate.

  Zame integriteta pomeni odgovornost, strokovnost in poštenost do sebe in soljudi: do tistih, s katerimi delam, in tistih, za katere delam. Da ne obljubljam čudežnih rešitev in rezultatov, ker ne obstajajo. Pomembno se mi zdi, da se pričakovanje, ki ga imajo naročniki in udeleženci na delavnicah, tudi vedno jasno sporočijo.
  Preberi več Več »
   
 • Iskrenost me vodi in navdihuje

  »Mi lahko, prosim, iskreno poveste … Kaj bi mi iskreno priporočili …« so izjave, ki jih pogosto slišim pri svojem delu z udeleženci na delavnicah. Največkrat iščejo usmeritve ali potrditve pri svojem delu, ali je način, kako nekaj delajo in usmerjajo neki projekt ali ljudi, ustrezen in primeren. Tudi sama večkrat prosim svojo vodjo in preostale sodelavce in sodelavke za povratno informacijo o svojem delu. Pri tem prosim za čim več iskrenosti. Ni nujno, da je vsebina odgovora vedno prijetna; pomembno pa je, da so odgovori dobronamerni in da mi podajo čim več povratnih informacij, ki jih lahko uporabim pri svojem delu.
  Preberi več Več »
   
 • Vsak delovni dan se naučim kaj novega

  Pred nekaj leti sem se vpisala na študij psihologije in si v tem času pridobila veliko znanja o najrazličnejših področjih psihologije. V sklopu študijskega programa sem razvijala bolj teoretično znanje, delo na Kompetenci pa mi je pridobljeno znanje, veščine in spretnosti omogočilo prenesti v prakso. Delo na Kompetenci mi predstavlja izziv, saj se z vsakim delovnim dnem naučim kaj novega.
  Preberi več Več »
   
 • Cenili so vse znanje, ki sem ga pokazal.

  Da so strokovne spretnosti in najrazličnejše znanje vrednota v Kompetenci, sem ugotovil pri opravljanju prakse. Če si namreč izkazal določeno veščino ali spretnost, si dobil spodbudo, da bi jo uporabil tudi pri delu. Mene je zanimalo delo s podatki in analize. Ko se je pri projektu izkazalo, da imam na tem področju spretnosti in veščine, sem takoj dobil tudi priložnost, da jih uporabim in razvijam.
  Preberi več Več »
   
 • Vsak projekt je nekakšna inovacija.

  Takoj ko sem prišel v Kompetenco, sem ugotovil, da bo zdaj vse drugače. Že prvi dan se mi je zdelo, kot da bi prišel v vihar, saj sem hitro dobil naloge in zadolžitve, ki so od mene zahtevale, da stopim iz svoje cone udobja in poskusim kaj novega – na primer, da napišem »novinarski« prispevek ali razvijem neko novo storitev. Delo ni nikoli rutinsko ali predvidljivo, zato je iskanje novih, drugačnih in ustvarjalnih rešitev v Kompetenci stalna praksa.
  Preberi več Več »
   
 • Iskrenosti sem začutila že na uvodnem razgovoru

  Ko sem v podjetju opravljala prakso, sem kmalu ugotovila, kako pomembno je, da so vrednote zaposlenega skladne z vrednotami podjetja, v katerem deluje, saj bo le takrat lahko osebnostno rastel, napredoval in občutil srečo ter zadovoljstvo. Iskrenost je ena izmed vrednot podjetja Kompetenca, ki sem jo izrazito občutila že takoj na uvodnem razgovoru in testiranju.
  Preberi več Več »
   
 • Jaz sem dodana vrednost

  V podjetju Kompetenca sem pred leti začela delati kot študentka. Zakaj sem ostala? Ker sem ugotovila, da se vrednote podjetja ujemajo z mojimi. Ena izmed njih je celovitost, ki sem jo prepoznala že pri prvem projektu, pri katerem sem sodelovala. Spodbujali so nas, naj delamo celovito, pošteno in pristno.
  Preberi več Več »
   
 
Prvi12NaslednjiZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.